Maak kennis met Catellani & Smith

Catellani & Smith is een Italiaans verlichtingsmerk opgericht in 1989. Catellani & Smith staan bekend om hun bijzondere ontwerp, wat hun doet onderscheiden van andere lampen en verlichting. Ze halen hun inspiratie uit ons sterrenstelsel, met als grootste inspiratiebron zon- en maanlicht, dit komt vooral naar voren in het design door het gebruik van goud in de lampen.  De lampen worden met de hand gemaakt en hebben een buitengewone vormgeving.

Stukje kunst verwerkt in techniek

Dit merk is ontstaan uit een ontmoeting vier jaar voor het werd opgericht. Carlo Catellani en Logan Smith besloten samen te werken en een bedrijf op te starten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van decoratieve lampen en andere voorwerpen. Catellani & Smith behoren zeker in de top van verlichtingssector.

Details

De lampen en verlichting worden tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt. Ze verwerken een element wat regelmatig terug komt in hun design zoals de gouden bekleding aan de binnenkant van de lampenkap.

Elke lamp ziet eruit als een kunstwerk en weerspiegelt hoe het allemaal begon bij Catellani & Smith: als twee andersdenkende geesten die op een pre-industriële manier handmatig lampen produceerden

catellani_smith_macchina-della-luce.jpg (72 KB)

catellani-smith-lederam-manta-cws1.jpg (26 KB)

catellani-smith-macchina-della-luce-mod-onderaanzicht.jpg (99 KB)

Verlichting is sfeerbepalen

  • Voor daglicht in de woning
  • Balans tussen donker en licht
  • Ritme van dag en nacht
  • Beperk stroomgebruik met LED-lampen
  • Invloed op de juiste felheid en lichtkleur
  • Duurzaam